Teologen Dietrich Bonhoeffer´s teori om idiotin som driver samhället

Teologen Dietrich Bonhoeffer´s teori om idiotin som driver samhället

I denna mörkaste tiden av Tysklands historia (1939 – 1945) framträder teologen Dietrich Bonhoeffer. Han blir tillfångatagen av nazisterna och två veckor innan befrielsen dödas han. Dietrich Bonhoeffer beskriver i sina brev idiotin i ett samhälle som drivs av nazism, fascism och kommunism. Det kan vara intressant att förstå orsaken till det onda som pågår i samhället idag med det som hände under Bonhoeffer´s levnadstid. Orsaken till det onda handlar enligt Bonhoeffer om att moralen förstörs av enstaka individer som styr och som driver tester som inte handlar om att ta hand om varandra, utan om att förstöra för varandra som för alla andra.

Lämna ett svar