Guds hårda tal till dig som satt dig på ”höga hästar”

Guds hårda tal till dig som satt dig på ”höga hästar”

I Bibeln och den 2:a psaltarpsalmen kan vi läsa om Guds rättfärdighet. Herren, JAHVE, tolererar inte dem som upphöjer sig själva till någon slags gudom, utan går till rätta med dem som säger sig arbeta för sin nästa men som i verklighet inte skyr något när de avklär de svagaste och fattigaste på allt de äger.

Den Gud som Bibeln handlar om kommer att gå tillrätta med makthavare som förtrycker de redan nertryckta, och i Psaltaren 2 kan vi läsa om vad Fadern säger om sådana till sonen, Jesus Kristus:

Varför är folket i uppror, varför detta gagnlösa mummel? Jordens kungar reser sig och furstarna gaddar sig samman mot Herren och Hans smorde. ”Vi sliter sönder deras band och kastar av oss deras bojor!”

Han som tronar i himlen ler, Herren ser på dem med löje. Nu talar han till dem i vrede, han skrämmer dem i sin harm: Jag har invigt min konung på Sion, mitt heliga berg.

Jag vill berätta vad Herren bestämt. Han sade till mig: ”Du är min son, jag har fött dig i dag. Be mig, så ger jag dig folken som arv och hela jorden som egendom. Du ska krossa dem med en spira av järn, slå sönder dem som lerkärl.”

Konungar, besinna er, ta varning, ni jordens härskare! Tjäna Herren i fruktan, hylla honom i bävan! Annars vredgas han och ni går under, ty hans vrede kan lätt blossa upp. Lyckliga de som flyr till honom.

Du kan även titta på videon som beskriver makthavarna i organisationen the Great Reset:

https://www.youtube.com/watch?v=9VFXhAzYPPA

Lämna ett svar