Är texterna i Bibeln Guds Ord och därmed sant

Är texterna i Bibeln Guds Ord och därmed sant

Tänk så ofta vi förhandlar om det som anges i Bibelns 66 böcker. I vissa fall väljer vi medvetet att bortse från sådana som vi tycker går emot vårt sätt att betrakta världen, samhället och oss själva, och det har vi gjort än oftare efter att vetenskapen gjorde sitt intåg.

 

I allt för många fall litar vi mer på sådant som forskare påstår, fast vi vet att det som de utgår från handlar om hypoteser, alltså antaganden som inte alltid blir bekräftade inte ens efter empiriska försök. Förutom det så jämfört forskare sällan, eller aldrig, sina upptäckter och påståenden med det som anges i Bibelns texter, utan vissa utgår hellre från sina ateistiska synpunkter, som redan på förhand har fördömt Bibelns texter som myter.

Som troende och kristen behöver vi på nytt ställa frågan om vi verkligen är trogna YHVH (JAHVE) och det Han säger via de texter som hans inspirerade profeter har författat, eller värnar vi hellre oss själva och våra egna åsikter mer än Guds Ord?

Oavsett vad vi själva tycker handlar detta om frågor som måste ställas av alla dem som påstår sig tro att Bibelns 66 böcker är Guds Ord, något som Jesus gör mer än en gång. Bland annat säger Jesus tydligt att Torah (1–5 Mosebok) är skriven av Moses.

I videon nedan diskuteras dessa frågor och Bibelns auktoritet. Denna gång gör man det med hjälp av forskare som doktorerat inom områden arkeologi, hebreiska språket, geologi och biologi. Samtliga experter har forskat i olika ämnena och har var för sig kunnat bekräfta att det som anges i Bibelns 66 böcker handlar om fakta, i vissa fall till och med om sådan fakta som vi först på senare tid har upptäckt stämmer. Titta och förundras!

Lämna ett svar