Omvändelse från rädsla till trygghet

Omvändelse från rädsla till trygghet

När vi dras med i ondskans alla försök att få oss att reagera så är det lätt att hamna i någon slags rädsla, eller aggression, som sakta äter upp en invändigt, något som jag har upplevt under de senaste åren, då jag haft gott om tid att ägna mig åt samhällets alla nycker. Detta istället för att låta Guds Ord regera i ens hjärta så har jag dragit med in i allt det elände som pågår runt om i vår värld, något som bara ondskan har tjänar på!

Oavsett jag sitter och tittar på TV, lyssnar på radio eller läser dagstidningarna så präglas det mesta av det som skrivs och sägs av ett elände som sker runt om i vårt eget land, och runt om i världen. Utan att reflektera så har jag hamnat in i det elände som proklameras ut, och med ens har min hjärna gått och tänkt på allt det onda, detta istället för att ha ägnat mig åt det som så småningom verkligen ska komma, nämligen Guds himmelska rike, där total rättvisa råder och där alla de som har plågat sina medmänniskor kommer att ställas till svars.

Från och med idag ska jag ägna mig åt att studera vad Herren Jesus Kristus har att säga än mer intensivt istället för att ägna tid åt det som äger rum i världen, den som ändå kommer att gå under när Guds dag kommer. Jag vill inte längre delta i tänkandet på en värld som allt snabbare går sitt tragiska öde till mötes. Jag vet inte hur det ser ut för dig, men oavsett vem du än är så står erbjudandet öppet även för dig. Jesus säger: Följ mig! Ska vi följa Honom måste vi med alltså ägna Hans Ord hela vår uppmärksamhet.

Lämna ett svar