Händelser

Syskonträff i Uppsala

En gång varje år samlas syskonen till mor Lempi. I år var det Anne-Maj som tog emot fem av sina sex syskon. Vanligtvis brukar vi vara sju, då alla kan delta. I år kunde inte vår äldsta syster medverka, eftersom resan till Uppsala skulle bli allt för besvärlig. Syftet med våra syskonträffar är att umgås och samtala med varandra. Vi har alla sju syskon många gemensamma minnen men även personliga minnen som vi deltar med varandra. Det är lika roligt varje gång vi träffas. Vi äter gott och umgås under en helg. Tillsammans lagar vi maten och lever som syskon brukar göra. Våra gemål och gemak brukar få flytta ut de dagar som syskonträffen pågår. Om du vill se fotografier från syskonträffen kan du klicka vidare under rubriken ”Fotografier”.


Eldsvåda i Notre-Dame

Man blir sorgsen över  den upprördhet som förmedlas i medierna idag. En brand har drabbat den välkända Notre-Dame, en romersk-katolsk byggnad, en kyrka, som har står som symbol för en romersk-katolsk institution och dess storhet mer än att den fungerar som en kristen kyrka. Nu visar de sig att t.o.m. ärkebiskopen i Sverige är i sorg, för vad? Jo, en byggnad! Kan själva händelsen möjligtvis vara en fingervisning? Vad ska vi egentligen oroar oss för? Är det för en institution, en byggnad eller kanske än mer för den bristande kristna tron som råder i västvärlden?


Är el-bilen framtida lösningen

Efter att ha testat köra en Tesla modell 3 blir jag än mer övertygad om att framtidens bilar kommer att drivas på el. Om inte för något annat skäl så för känslan av kraft. Det finns knappast ett motordrivet fordon (möjligen motorcykel) som har snabbare acceleration, än en elbil har redan i ett normalt utförande. Själv är jag fortfarande skeptisk till att elbilar blir en så kallad ”normal standard”. Dieselbilen, som bl a jag kör, kommer troligtvis att vara en av de mest förekommande fordon på marknaden åtminstone fem till tio år framåt, åtminstone om man tänker på utbyggnaden av stationer där man fyller på med mer el. Men helt otroligt kanske det ändå inte är. Elbilar kommer nog att ta över med tiden, inte minst med tanke på dagens politiker, som i många fall aktivt valt att  behandla oss bilägare orättvist. Det är sorgligt att se hur ensidigt vissa politiker fördelar förmåner till dem som har god ekonomi och har råd att investera i elbilar, medan övriga blir bestraffade för att de köpt bilar som tidigare varit förmånliga enligt samma politiker.


Att på egen hand ta andras liv är synd

Oavsett det är en så kallad extrem ”kristen” eller extrem ”islamist” som begår terrordåd, likt det som senast genomfördes i  Christchurch, så handlar det i alla situationer om enskilda eller en grupper människors som agerar på egen hand och utifrån en extrem övertygelse. Oavsett vem det är som utför sådana dåd så har de faktiskt valt att ta till våld. Därmed har de begått en synd inför Gud genom att skada sina medmänniskor. Enligt Bibeln kommer dessa människor att döma sig själva till en evig död. Det finns ingen som helst ursäkt eller förståelse för sådant agerade. Så länge vi har ett medvetande i behåll och utgår från sunt förnuft och vedertagen moral så begår man heller inte sådant som dessa förövare har gjort.


Allt möjligt och omöjligt händer i vår värld

Vanligtvis faller mycket av den information vi drabbas av mellan stolarna. Knappast någon har ork att hantera det man hör, ser och läser, detta eftersom mängden information i vår tid är onormalt hög. På denna sida ska jag trots svårigheten göra ett försök att dela med mig av mina reflektioner på sådant som händer i min omgivning. OBS att mina reflektioner inte är detsamma som att jag har förstått all information korrekt, utan mer som ett försök till att kommer sanningen närmare.