Ayaan Hirsi Ali berättar hur Islam använder Dawa för att ta över

Ayaan Hirsi Ali samtalar med Peter Robinson om sin nya bok, The Challenge of Dawa: Political Islam as Ideology and Movement and How to Contain It. Den handlar om hennes åsikter om de utmaningar som västerländsk civilisation står inför när det gäller politisk islam.

Avaan Hirsi Ali hävdar att Islam måste delas upp i två olika delar, en del av religionen och den andra delen, politisk filosofi. Hon medger att många aspekter av den religiösa delen av islam är fredliga men hävdar att den politiska sidan är mycket mer berört på grund av dess fokus på Dawa, vilket betyder ”att be eller att kalla icke-muslimer till islam.” Denna uppmaning att konvertera människor till islam är vad hon hävdar var en drivkraft bakom spridningen av islam genom historien.

Hirsi Ali hävdar att amerikansk politisk filosofi och klassisk liberalism är unga filosofier i jämförelse med de fjorton århundradena av islamisk politisk doktrin och att dess ålder och skikt ofta underskattas av västerländska sinnen som är mer bekanta med yngre politiska filosofier. Hon diskuterar kritikerna från filosofen Karl Popper om kommunism och fascism och hur de förknippas direkt med islamens ideologier. Hon hävdar att språket som ofta används mot radikal islamisk terrorism är för skonsamt och att diskussioner om hur man ska hantera islam måste vara betydligt uppriktigare.

Tidigare i år kallades Ayaan Hirsi Ali inför kongressen för att vittna om sin bok The Challenge of Dawa. Hon diskuterar sitt vittnesbörd och att även om hon blev inbjuden av en demokrats senator att tala ”om ideologin om radikal islam”, ställde inte demokraterna närvarande en enda fråga eftersom de troligen var obekväma med vad hon hade att säga om islam. Hon hävdar att precis som västerländska civilisationer har besegrat farliga ideologier tidigare, är hon optimistisk att västerländsk civilisation kommer att lyckas mot politisk islam för, som hon säger, ”[Jihadis] kan inte förstöra oss utan tillstånd.” Hon säger att om vi tar kampen till ”idéfältet” kan vi besegra radikala islamiska ideologier med västerländska övertygelser.

Det här inlägget postades i Första-sidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *