De fyra förståelserna av ordet kärlek, av C.S Lewis

När Lewis gjorde dessa fyra kärleks-inspelningarna var han mycket lyckligt gift och kär i sin fru, Joy. Hennes cancer hade varit i utveckling i nästan ett år på denna punkt. Den bästa beskrivningen av Lewis övergång till Eros finns i ett brev som han skrev till en vän, där han sa: ”Det är trevligt att ha kommit till allt detta av något som började i Agape, fortsatte till filia, sedan blev synd (som att hennes svårighet], och först efter det, Eros. Som om den högsta av dessa, Agape, framgångsrikt hade genomgått en söt förnedring av en inkarnation. ” Ursprungligen ”de fyra kärlekena” -serien spelades in av Lewis i London 1958, förberedd som 10 samtal för att sändas på ”Protestant Hour” på amerikansk radio 1959. Jag tror att denna tredje kärlek till ”Eros” delades upp i tre sändningar. Det andra samtalet börjar klockan 12:00 och det tredje klockan 18:47.

Det här inlägget postades i Första-sidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *