Hjärnforskning som motbevisar materialism

Neurologen och doktorn Michael Egnor går igenom olika bevis som direkt pekar på att vårt förstånd, intellekt, tänkande, vår personlighet, m.m. inte alls bygger på materialism, så som naturalisterna så ofta påpekat. All nutida neurologisk forskning av hjärnan visar att det finns vissa speciella områden i hjärnan som styr kroppsligt förankrade delar, handen, foten, etc. däremot finns inget som helst område i hjärnan som styr tänkande, förstånd intellekt, abstraktion, känslor, val, etc. Allt sådant måste hänvisas till någonting som finns utanför vår hjärna, alltså till något som är immateriellt, något som existera utanför vår hjärna som massa, eller som objekt. Lyssna på ett intressant föredrag…

Det här inlägget postades i Första-sidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *