Google (Youtube) stängde Swebbtv-kanalen

Vid lunchtid igår kom Swebbtv-kanalen tillbaka. De har inte fått någon rimlig förklaring till varför kanalen stängdes ner, fredagen den 2 augusti. De vet inte varför de fattat beslut om att ta upp kanalen igen. Vi tror inte att vi skulle ha kommit tillbaka på Youtube om inte det hade uppstått så starka protester från vanligt folk och från våra kolleger inom de alternativa och fria medierna, vilket vi vill framföra vårt stora tack för!

Den fjärde statsmakten nummer 15 spelades in innan kanalen plockades ner men programmet är fortfarande relevant. Swebbtv har aldrig haft några påpekanden eller klagomål och därför blev vi förvånade över avstängningen.Lars Bern menar att orsaken till avstängningen är att vi har fått för stor spridning vilket har skapat oro hos våra makthavare. De gamla medierna har slutat att göra sitt jobb och är istället rena propagandakanaler för regeringen.

Förra våren kallade regeringen till sig Google för att sätta press, så att de skulle hantera ”hat och hot” och det är troligen detta vi ser effekt av nu. Swebbtv har blivit en röst som stör agendan, särskilt när det gäller klimatet. Det är också därför de inte har kritiserat enstaka program eftersom det då skulle bli tydligt vilken fråga det handlar om. Ingrid Carlqvist har berättat att en av hennes kontakter informerat om att avstängningen är en följd av vår kritik mot klimatlarmen. Det lär ha varit Morgan Johansson, Amanda Lind och Isabella Lövin som har använt sina kanaler för att sätta press på Google. Eventuellt deltog också Anders Ygeman. Lars Bern menar att politikerna har blivit situationens fångar när det gäller klimatet.

Vi konstaterar att det inte går att lita på en affärspartner som beter sig så här oförutsägbart som Google. Google vill att vi inte ska lagra data i våra egna datorer och telefoner utan istället lagra informationen i deras datorer, det så kallade ”molnet”. Man kan man lita på att Google inte missbrukar informationen? Swebbtv har laddat upp oerhörda mängder data i Googles moln och som nu blev helt oåtkomliga. Vi kommer också in på senatsförhöret om Googles manipulering av det amerikanska presidentvalet. Det kommer fram att Google har fått uppemot 2.6 – 10.4 miljoner personer att rösta på Hillary Clinton i valet 2016. Det visar att Google har tydliga politiska intressen.

Det är numer en trend att bolag som Google gör sig helt oanträffbara och inte kan nås på telefon eller anträffas på annat sätt. Vi propagerar för att email är den säkraste kommunikationen eftersom den inte enkelt kan raderas av utomstående. Långsiktigt tror vi att det är nödvändigt för Swebbtv att ha en egen serverlösning, vilket är något vi ska titta närmare på. Ett annat exempel på att politikerna har blivit fångar i sin retorik fick vi i prideparaden där det fanns demonstranter som vill döda vita straighta män. Trots detta deltar politikerna.

Vi kollar på Oxfams vilseledande klipp som också handlar om att skuldbelägga svenskar. De påstår att koldioxiden farlig vilket är helt fel. De säger också att vi släpper ut mer CO2 än fattiga vilket är en grov förenkling. Vi nämner tre bra böcker om klimatet som också är på svenska. Lennart Bengtsson: Vad händer med klimatet?, Elsa Widding: Klimakarusellen och Tege Tornvalls: Tänk om det blir kallare? Lars Bern menar att politikerna är som en fårskock som har blivit situationens fångar och som inte klarar av att hantera vårt försvar, sjukvård och annat. Han menar att politikerna måste sluta fokusera på sin karriär och istället börja ta ansvar. Avslutningsvis bjuder vi in personer som har en motsatt åsikt i klimatfrågan att komma hit till studion och debattera.

Än en gång tack för ditt engagemang!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *