Psaltaren 37

De gudlösas skenbara lycka av kung David

Gräm dig inte över de onda, avundas inte dem som gör orätt. Snart torkar de bort som gräs, vissnar som gröna växter.

Lita på HERREN och gör det goda, bo i landet och lev i trofasthet, och ha din glädje i Herren. Då ska han ge dig vad ditt hjärta begär.

Anförtro din väg åt HERREN och lita på honom. Han ska göra det. Han ska låta din rättfärdighet gå fram som ljuset, din rätt som middagssolen.

Släpp vreden och lämna ilskan. Gräm dig inte, det för bara ont med sig. De onda ska utrotas, men de som hoppas på HERREN ska ärva landet.

Ännu en liten tid, så finns där ingen gudlös. När du ser på hans plats är han borta. Men de ödmjuka ska ärva landet och njuta stor fred.

Den gudlöse smider planer mot den rättfärdige, han gnisslar tänder mot honom. Men HERREN ler åt honom, för han ser att hans stund kommer.

De gudlösa drar svärdet och spänner sin båge för att fälla den svage och fattige, för att slakta dem som går på rätta vägar. Men deras svärd ska gå in i deras eget hjärta, och deras bågar ska brista.

Bättre det lilla som en rättfärdig har än många gudlösas rikedom. De gudlösas armar ska brytas, men HERREN stöder de rättfärdiga.

HERREN känner de oskyldigas dagar, deras arvslott består för evigt. De behöver inte skämmas i onda tider, i hungerns dagar blir de mättade.

Men de gudlösa ska gå under. HERRENS fiender försvinner som ängarnas prakt, de försvinner som rök.

Den gudlöse lånar och betalar inte tillbaka, men den rättfärdige är barmhärtig och generös. De HERREN välsignar ska ärva landet, men de han förbannar ska utrotas.

Med HERREN blir en mans steg fasta och han gläds över han väg. Om han faller ramlar han inte, för HERREN håller hans hand.

Ung har jag varit och nu är jag gammal, men aldrig har jag sett en rättfärdig övergiven eller hans barn tigga om bröd. Han är alltid barmhärtig och lånar ut, och hans barn är till välsignelse.

Undvik det onda och gör det goda, så får du bo kvar för evigt. HERREN älskar det rätta, han överger inte sina trogna.

De blir bevarade för evigt, men de gudlösas ättlingar blir utrotade. De rättfärdiga ska ärva landet och bo där för evigt.

Den rättfärdiges mun talar vishet, hans tunga säger det som är rätt. Han har sin Guds undervisning i hjärtat, hans steg vacklar inte.

Den gudlöse spejar på den rättfärdige och söker tillfälle att döda honom. Men HERREN utlämnar honom inte i hans hand och låter honom inte bli fälld i rätten.

Hoppas på HERREN och håll dig på hans väg, då upphöjer han dig och du får ärva landet. Du ska se hur de gudlösa utrotas.

Jag såg en gudlös tyrann, han bredde ut sig som ett frodigt rotat träd. Men han försvann och nu är han borta, jag sökte honom men fann honom inte.

Betrakta den oskyldige, se på den ärlige, det finns en framtid för fridens man. Men syndarna går alla under, de gudlösas framtid blir avskuren.

De rättfärdigas frälsning kommer från HERREN, han är deras borg i nödens tid. HERREN hjälper dem och befriar dem, han befriar dem från de gudlösa och frälser dem, för de tar sin tillflykt till honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *